Mobiele portaalkraan keuren | EKH helpt u graag - EKH Mobiele portaalkraan keuren | EKH helpt u graag
Home » Mobiele portaalkraan

Mobiele portaalkraan

mobiele-portaalkraan-EKH

Een mobiele portaalkraan ook wel bekend als verrijdbare portaalkraan, is handig voor het verplaatsen van een zware last zonder dat u direct een portaalkraan bij u in de fabriekshal hoeft te plaatsen. U kunt een mobiele portaalkraan binnen of buiten gebruiken en inzetten in uw fabriekshal of op de werkplaats. Een mobiele portaalkraan gebruikt u om een last te verplaatsen over de lengte of de breedte van de locatie. Een handverrijdbare portaalkraan heeft geen elektrische aandrijving. De kraan bestaat in principe uit 3 gedeeltes: 2 zijkanten (al dan niet met wielen) en 1 ligger. Daarnaast nog een handverrijdbare of elektrische loopkat waar het takel (hand of elektrisch) kan worden aangehangen. Heeft u slechts een enkele keer een portaalkraan nodig, zoek dan naar een bedrijf waarbij u een demonteerbare of mobiele portaalkraan kunt huren. Met een mobiele portaalkraan kunt u een last van 1 ton, 2 ton of 5 ton verplaatsen.

Mobiele portaalkraan laten keuren

Een mobiele portaalkraan dient u net als een portaalkraan jaarlijks te laten keuren door een erkende keurmeester. U als ondernemer bent namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de mobiele portaalkraan (en in het verlengde daarvan de tijdige keuring). Bekijk onze ledenpagina en vind een keurmeester bij u in de buurt. U kunt simpelweg op de provincie klikken of u geeft een naam of zoekwoord (zoals plaatsnaam) in.

Werkwijze keuren Boven de Haak (OdH)

Het keuren van een mobiele portaalkraan behoort tot keuring boven de haak, maar de kraan wordt door een onder de haak keurmeester gekeurd. Naast Boven de kraan keuren kunt u bij EKH ook terecht voor een keuring van uw hijsmiddelen onder de kraan. Denk aan een professionele keuring van uw hijsogen en d-sluitingen. Een portaalkraan dient elk jaar in zijn geheel mechanisch gekeurd te worden en beproefd. Bij een keuring wordt de toestand van de hijskraan opgenomen en beoordeeld door het verrichten van metingen en beproevingen die uitgevoerd worden door een door EKH gecertificeerde keurmeester. Bij een beproeving krijgt de portaalkraan een belasting die overeenkomt met de maximum hijslast of een grotere om te bekijken of de hijskraan dit gewicht kan houden. Uiteraard worden daarvoor geschikte testgewichten gebruikt zodat er geen ongelukken gebeuren als de portaalkraan de last niet kan houden. Na goedkeuring wordt de portaalkraan voorzien van een datumsticker. Die datumsticker heeft een bepaalde kleur, zodat ook te zien is in welk jaar de laatste keuring is uitgevoerd. Naast een datumsticker krijgt de portaalkraan ook een goedkeuringssticker.